Jumanji: Welcome to the Jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle er efterfølgeren til Jumanji fra 1995. Den er instrueret af Jake Kasdan, der også er manden bag Sex Tape, Bad Teacher og Walk Hard: The Dewey Cox Story, og co-skrevet af Chris McKenna, hvis filmografi også tæller Lego Batman filmen og de to nye Spider-Man-film.

Originalen er baseret på en roman af børnebogsforfatteren Chris Van Allsberg, der også har skrevet Polar-ekspressen og Zathura – et eventyr i rummet, begge filmatiseret i hhv. 2004 og 2005.

Da fire teenagere falder over et gammelt, mystisk spil og af ren og skær kedsomhed beslutter at spille det, bliver de suget ind i en magisk, men også forbandet jungleverden, hvor det er op til dem at hæve forbandelsen – ikke fordi de er særligt udvalgte, som man kender det fra mange andre eventyr, men fordi det er spillets regler, og de har startet nyt spil.

Underholdende og sjov

Præmissen tager udgangspunkt i originalen, men denne gang er handlingen placeret inde i spillets verden, og Jumanji-spillet er på magisk vis blevet opgraderet til et computerspil. De fire teenagere får hver sin spilkarakter, og det giver os et stjernehold med Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black og Karen Gillan.

Ingen af de nævnte når Robin Williams fra originalen til neglerødderne, men de er alligevel et solidt firkløver med masser af komisk talent. Især Dwayne og Kevin har fantastisk god kemi sammen og er et virkelig vellykket umage par. En stor del af filmen lever højt på deres indbyrdes skænderier og de to herrers egen herlige selvironi.

Der er ikke meget nyt i filmen, men den skal også ses som en parodi på Indiana Jones-lignende film og spil, og den gør effektivt grin med mange af stereotyperne og klicheerne i eventyrer-/skattejagtsgenren – og i film og spil generelt. Det er underholdende og sjovt, og jeg morede mig. En god, lille, men absolut tilfredsstillende filmoplevelse.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.