The Slumber Party Massacre

The Slumber Party Massacre er en gyser fra 1982 lavet ud fra en populær og hyppigt anvendt, nærmest fortærsket opskrift; unge kvinder, helst letpåklædte, og en seriemorder, gerne udstyret med et splattergaranterende mordredskab. Titlen er et tydeligt rip-off af The Texas Chainsaw Massacre, og motorsaven er byttet ud med en ekstra stor boremaskine. Kendingsmelodien er så godt som tyvstjålet fra Halloween, det samme er handlingen, og sådan kunne man blive ved.

Opskriften var naturligvis en anelse mere frisk i 1982, men ikke meget. Kort fortalt holder en flok teenagepiger pyjamasfest, og samtidig er en sindssyg seriemorder undsluppet og på rov i det ellers så fredelige og søvndyssende villakvarter.

Den er – lidt overraskende – skrevet og instrueret af to kvinder, hhv. Rita Mae Brown og Amy Holden Jones (manuskriptforfatter på Beethoven, Et frækt tilbud, The Getaway), men der er ikke sparet på bare bryster og ditto bagdele af den grund. Filmen er som taget ud af en bumsebefængt teenagedrengs vådeste drømme. De to kvinder kender deres målgruppe, må man sige.

Det hører dog med til historien, at Brown skrev den som en slasher-parodi, og producerne ændrede den til en regulær slasher-film mod hendes ønske.

Den er uoriginal og pubertær, historien er tynd, og mordscenerne er ikke så eksplicitte, som jeg troede, de ville være. Men til min egen store overraskelse hyggede jeg mig ganske fint alligevel. Den burde ikke være god, men det er den åbenbart ligeglad med.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *