Swamp Thing

Swamp Thing er en superheltegyser fra 1982 instrueret af Wes Craven. Den er baseret på en tegneseriefigur udgivet af DC Comics, og omslaget på min BluRay beskriver den som opfølgningen på Richard Donners succesfulde Superman.

Men Craven er ingen Donner. Han hører hjemme i et snusket, lummert B-filmsunivers med blod og bare damer. Selvom Swamp Thing er skabt til store knægte, er filmen ikke for børn. I hvert fald ikke hvis man spørger det amerikanske filmagentur. Der er alt for mange farlige bryster.

Der er overraskende mange kendte ansigter med. Hovedpersonen – ud over sumptingen, naturligvis – er Adrienne Barbeau kendt fra især Tågen og Flugtaktion New York. Før forvandlingen lægger Ray Wise (Twin Peaks) ansigt til dr. Alec Holland. Og blandt skurkene finder vi Louis Jordan (Octopussy) og David Hess (The Last House on the Left, Smash Cut).

Tragisk kærlighedshistorie

Som du allerede har gættet, er den ikke i nærheden af Donners Superman. Den eneste fællesnævner er DC. Men sumpfyren er en slags helt, i hvert fald for Barbeaus damsel-in-distress-rolle. Omslaget antyder endda, at det er en tragisk kærlighedshistorie, og det et ikke løgn.

Gyser kan man ikke kalde den, selvom det er en slags monsterfilm. Den er ikke spor uhyggelig. Tværtimod.

Det er til gengæld et campy actioneventyr med et horror-tvist. Humøret er højt, og tempoet ligeså. De mange kendte ansigter leverer god action og spænding, og Barbeau sørger for desserten på B-filmens velkendte menukort. Det er en fornøjelig filmoplevelse, og selvom niveauet ikke er superhøjt, fortjener den 8 hjerter.

Jeg har set og anmeldt den uklippede version på 93 minutter med ekstra nøgenhed. Den er udgivet af 88films.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.