The Wrestler

Randy “The Ram” Robinson er wrestler af den gamle skole. Han var stor i 80’erne, men han stoppede aldrig. 20 år senere kæmper han stadig, fordi han ikke kan andet. Efter en kamp får han et hjerteanfald og må en tur på operationsbordet. Han får besked på at stoppe som wrestler, og han forsøger at lægge sit liv om. Han tager et job i et supermarked, han tager kontakt til sin datter, som han ikke har set i mange år, og han lægger an på stripperen Cassidy, der lige som ham er ved at være for gammel til det, hun laver. Men det er svært at starte forfra.

The Wrestler er en barsk og rørende film. Den handler ikke bare om en wrestler, men om et menneske, der mærker døden puste ham i nakken. Den sætter tanker og følelser i gang. Den er hudløst ærlig, og den overrasker. På mange måder er den alt det, den sjette Rocky-film ikke turde at være. For man kan godt kalde den wrestlings svar på Rocky. Men den gamle Rocky landede blødt. The Wrestler er barsk, som livet kan være det, og intet er givet på forhånd.

Mickey Rourke er perfekt i rollen. Som skuespiller har han på mange måder haft en lignende karriere med opture og nedture. Marisa Tomei er forrygende som stripperen Cassidy. Damn!! Hun er 44 år, men hun er i imponerende god form. Uha uha…!

Filmen har allerede vundet to Golden Globes, og den er nomineret til to Oscars. Absolut velfortjent. Jeg krydser fingre for en sejr.

Opdatering: Ingen Oscars. Øv.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *