Vampires

John Carpenters Vampires fra 1998 er løst baseret på Vampire$ fra 1990 af forfatteren John Steakley.

James Woods og Daniel Baldwin er et par hårdkogte vampyrjægere, der arbejder for Vatikanet. De er på opgave i New Mexico, hvor de udrydder et vampyrbo, men urvampyren dvs. boets herre og skaber er ikke til stede. Det nager Jack Crow (Woods), men de andre fejrer sejren med sprut og damer, og til sidst sænker han også paraderne. Men så får de uventet besøg.

Det er en overraskende dårlig Carpenter-film. Først og fremmest fordi den ikke er noget særligt. Bare en omgang kluntet action med vampyrer, som utallige andre, ringere instruktører kunne have lavet. Han er kendt for fede, visuelle effekter og solidt håndværk, men ingen af delene er til stede. Jo, altså, der er visuelle effekter i den, bare ikke noget, der skiller sig ud. Lidt pyroteknik, teaterblod og hugtænder.

Skuespillet er også overraskende dårligt. Woods overspiller, og figurerne er overfladiske, stereotype karikaturer og ikke halvt så seje, som de skal forestille at være.

Den er tilpas underholdende, for der sker hele tiden noget, men jeg havde forventet mere af Carpenter og Woods. Det er ikke deres første rodeo.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.