Wind River

Wind River er en thriller skrevet og instrueret af Taylor Sheridan, der også har skrevet de to Sicario-film samt Hell or High Water. Handlingen er inspireret af virkelige hændelser, ikke én konkret historie, men et større antal lignende historier om sexoverfald på kvinder i de amerikanske indianerreservater.

I hovedrollerne finder vi Jeremy Renner og Elizabeth Olsen – bedre kendt som Marvels Hawkeye og Scarlet Witch – som jægeren og stifinderen Cory Lambert og FBI-agenten Jane Banner. Da Cory finder en ung kvinde i sneen i midten af ingenting, død, barfodet og voldtaget, sender det lokale politi bud efter hjælp, og FBI kvitterer med en enkelt agent, den unge og relativt uerfarne Jane Banner. Som ene kvinde i ukendt – og barsk – terræn, beslutter hun hurtigt at holde sig til Cory, og sammen sætter de jagten ind på det tobenede rovdyr.

Det er en lille, men velfungerende film med action, spænding og drama. Historien er velfortalt, og selvom du kan fornemme retningen, er der gode overraskelser og forløsninger undervejs. Bortset fra kulissen, et øde vinterlandskab i et indianerreservat i Wyoming, er den type mordmysterie naturligvis fortalt mange gange før, men der er ingen nævneværdige klichéer, handlingen er drevet af velskrevne og velspillede figurer, og slutningen tager fusen på dig, for her tager den et skarpt sving væk fra den typiske mordmysterie-formular.

Den har lidt af den samme autentiske, afdæmpede stemning som Coen-brødrenes No Country for Old Men, og det er et stort plus i min bog. Begge film opnår rigtigt meget – og mere til – uden at overdrive, overspille eller på andre måder overgøre tingene. Det fungerer – og det fungerer godt.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *