No Country for Old Men

Jeg vidste stort set intet om No Country for Old Men, da jeg satte mig for at se den. Men jeg blev positivt overrasket, for det viste sig, at der er tale om en utraditionel thriller med action, spænding og ovenikøbet en smule sort humor.

En historie kan fortælles på mange måder, og en god historiefortæller kan gøre en afgørende forskel. Brødrene Coen (The Big Lebowski) er fremragende historiefortællere, og de har gjort det igen. Filmens plot er ikke i sig selv ualmindeligt, men de sideløbende handlingsforløb, og den måde, historien udfolder sig på, gør den store forskel.

Det er en rigtigt god, velskrevet, medrivende film, og det eneste, der for alvor trækker den i den gale retning, er det antiklimaks, der runder det hele af. Man tror, at man er på vej imod én slutning, men pludselig skifter man retning og ender et helt andet sted. Nogle gange virker det. Men ikke altid. Jeg har ikke helt besluttet mig endnu. Men måske er det meningen?

Efterord: No Country for Old Men vandt 4 Oscars; Best Picture, Best Director(s), Best Adapted Screenplay og Best Supporting Actor (Javier Bardem).

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *