Die Hard 4.0

John McClane trækker det korte strå igen. Endnu engang bliver han ufrivilligt rodet ind i en forbrydelse af megalomaniske proportioner, og som den actionhelt, han er, må han naturligvis for at redde dagen. Men ikke uden at brokke sig. Yessir! Den go’e, gamle opskrift på Die Hard-filmene er intakt, og heldigvis for det. Selvom vores yndlingshelt med en unik evne til at pisse alt og alle af – som Holly siger allerede i etteren: “Only John can drive somebody that crazy” –  er blevet et par årtier ældre, er han stadig den John McClane, vi kender.

Der er masser af fede (dog enkelte overdrevne) actionscener, og filmen forsøger at leve op til ånden fra de gamle film. Det går godt det meste af tiden, og selvom de første par film stadig er de bedste – og noget ganske særligt – er det slet ikke så ringe endda. Handlingen er medrivende, og hvis man har set de gamle film (og selvfølgelig har du det), så ved man allerede fra starten, at der vil være mere under overfladen, og at skurken har en ukendt dagsorden. Det giver det skarpe hoved lidt at tænke over også. Ikke meget, men lidt har også ret.

Titlen får lige et ord med på vejen også. Herhjemme hedder den Die Hard 4.0, for det er blevet så populært at tilføje .0 i disse moderne tider. Men det skal dog siges, at den digitale reference passer til plottet, så titlen er bedre end originaltitlen Live Free or Die Hard. Den titel er alt for oversmart til at passe til arbejderklassehelten John McClane. De forsøger formentlig at fortsætte titelstilen fra 3’eren, der hed Die Hard: With a Vengeance – som herhjemme blev til Die Hard – Mega Hard, fordi alting var mega-dit og mega-dat i 90’erne. Hovedrystende dumt, I know – men de burde bare have kaldt dem 2, 3 og 4. Det var godt nok til Frækkere end politiet tillader og Dødbringende våben.

Anyway, alt i alt har instruktøren Len Wiseman ramt stilen så godt som perfekt. John McClane er tilbage.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *