Wishmaster

Wishmaster er en gyser fra 1997 produceret af Wes Craven og instrueret af Robert Kurtzman. Handlingen følger Alexandra ‘Alex’ Amberson, der arbejder som taksator i et auktionshus og uforvarende vækker en ond ånd i en sjælden juvel fra en antik statue. Ånden, the Djinn, opfylder ønsker, og han forsøger at lokke Alex til at ønske tre gange, så han kan åbne en portal til underverdenen og slippe alle de onde ånder løs.

Robert Kurtzman er først og fremmest makeup-artist og specialeffekt-skaber. Han har arbejdet sammen med Wes Craven siden A Nightmare on Elm Street 3, men han har også arbejdet på film som Evil Dead, Predator og From Dusk Till Dawn. Han holder sig ikke tilbage i Wishmaster, og filmen er et overflødighedshorn af gammeldags splattereffekter. Selvom den er 20 år gammel, og budgettet er latterligt lavt, er det kun de ganske få gange, hvor den forsøger at lege med digitale effekter, at det går helt galt. De praktiske effekter er overraskende gode og udført med stor opfindsomhed.

Slutningen er uventet og godt fundet på, men ellers er historien ret ordinær, og skuespillet er elendigt. Men jeg hyggede mig alligevel. Den er dårlig, men på den gode måde. Den er sjov, og den har et glimt i øjet. Der er mange af genrens kendte ansigter i gæsteroller, og jeg tror, at de har haft det lige så sjovt, da de lavede den, som jeg havde, da jeg så den.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *