From Dusk till Dawn

Quentin Tarantino, Salma Hayek og George Clooney.

From Dusk till Dawn er en actiongyser fra 1996 instrueret af Robert Rodriguez. Han er også manden bag bl.a. Desperado, Sin City og Machete. Manuskriptet er skrevet af Quentin Tarantino efter en idé af Robert Kurtzman, en effektmager, der har arbejdet på utallige større og mindre film siden 1980’erne, for eksempel Predator, Army of Darkness og sågar Danser med ulve.

George Clooney og Tarantino er Seth og Richie Gecko, et lovløst brødrepar på flugt fra politiet. De tager en familiefar, søn og datter i en autocamper som gidsler for at lade sig smugle over grænsen til Mexico. Her har de en aftale på en stripklub, der holder åbent fra solnedgang til solopgang.

Hvis du ikke har set den, og det er lykkedes dig at forblive uvidende om den, vil jeg foreslå, at du springer resten over. Jeg var selv uvidende, da jeg så den i 90’erne, og den uventede drejning er federe sådan. Glæd dig.

Hvis du kender den, ved du, at den er som to forskellige film splejset sammen cirka midtvejs. Den starter som en brutal version af The Getaway og forvandler sig til et stripper-splatter-vampyr-orgie a la Vamp.

Når film skifter kurs sådan, er det sjældent godt. Men denne gang virker det. Kurtzman, Rodriguez og Tarantino er fremragende filmmagere på hver sin måde, og der opstår en satanisk treenighed i mellem dem. En forrygende ménage à trois.

Med andre ord; brutal action, Tarantinos figurer og dialoger, smækre vampyr-damer (inkl. Salma Hayek) og masser af old school splatter-effekter (og en lille smule CGI). Det holder stadig.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.