Things to Do in Denver When You’re Dead

Things to Do in Denver When You’re Dead, også kendt herhjemme som Det sidste job, er et krimidrama fra 1995 instrueret af Gary Fleder. Han er manden bag bl.a. Kiss the Girls, Impostor og Runaway Jury.

Jimmy ‘The Saint’ Tosnia (Andy Garcia) er en tidligere gangster, som driver en legitim virksomhed. Men han har en gæld til sin gamle boss (Christopher Walken), og for at betale den, skal han udføre ét sidste job.

Jeg vil ikke afsløre mere om handlingen. Jeg kan sige, den er fuld af uventede drejninger, spænding, drama og sort humor. Der er masser af store navne og gode karakterer. Jimmy selv er en meget atypisk gangster.

Poetiske undertoner

Nogen har beskrevet den som et Pulp Fiction-ripoff. Det er forkert. Den er mere autentisk, tragisk tilmed, og historien er ikke fortalt i brudstykker. Der er ingen fællesnævnere i plottet. Men tonen og den sorte humor nærmer sig i nogle scener. Den er tættere på Pulp Fiction end gangsterfilm som Godfather, Goodfellas osv. Men det er også alt.

Der er masser af slangudtryk, og de kræver en lille forklaring. Det er løst med en slags fortæller. Men der er også andre fortællere inkorporeret på en måde, jeg ikke vil spolere. Det er kreativt og fungerer ret godt.

Selvom der er sort humor og action, og nogen sammenligner med Pulp Fiction, er det ikke en særligt Tarantino’sk film. Det er lige så oplagt at sammenligne den med f.eks. Jim Jarmusch’ Ghost Dog. Det er et velfortalt krimidrama med poetiske undertoner.

Hvis du ser den med et åbent sind, og du kan lide det uventede, kan du få en rigtig god filmoplevelse.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.