Wolf

Wolf er et romantisk gyserdrama fra 1994 instrueret af Mike Nichols. Han er også manden bag bl.a. Fagre voksne verden (The Graduate) og The Birdcage.

Jack Nicholson er Will Randall, en ældre, tæmmet forlagsredaktør, der bliver bidt af en ulv på en øde landevej i fuldmånens skær. Det bringer vildskaben op i ham.

Det er ikke en traditionel gyser eller varulvefilm, selvom den har mange velkendte scener. Det er snarere en slags bagvendt fortolkning af Skønheden og udyret. Den minder mig mest af alt om Cat People.

Der er friske, nye vinkler og masser af ambitioner i fortællingen. Instruktøren er ny i genren. Det er Nicholson ikke, men han er en alsidig herre. Hele rollelisten er yderst kompetent, og Michelle Pfeiffer er den perfekte skønhed overfor Jacks udyr.

Det er dog en film mellem to stole. Drama eller gys. De to genrer ender med at trække hinanden ned. Der er for lidt varulveguf til den ene genre, og for meget varulveguf til den anden genre.

Men det er fedt, at de har forsøgt noget nyt, og filmen er en fascinerende oplevelse, selvom den ikke rammer rigtigt på alle parametre.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.