X-Men 2

X-Men 2, også kaldet X2: X-Men United, er inspireret af to tegneserier, Return to Weapon X og God Loves, Man Kills. Førstnævnte er en nyere historie af Mark Millar og involverer Weapon X projektet samt en kidnapning af mutanter. Sidstnævnte er en historie fra 80’erne, hvori William Stryker forsøger at myrde alle mutanter vha. Professor X’s telepatiske evne.

Bryan Singer låner detaljer fra begge historier og digter videre på handlingen fra den første film. Holdet er det samme, og Wolverine er stadig en bærende figur. Det er delvist hans mystiske fortid, der driver plottet, og Stryker introduceres som den nye, farlige mutantfjende. Men Magneto vil ikke finde sig i en position som bænkevarmer.

Imponerer stadig

Franchisen er udskældt blandt superheltefans og især MCU-fans. Men jeg har altid været glad for filmene, og X-Men 2 er en af de bedste.

Den er snart tyve år gammel, men effekterne imponerer stadig, og den har flere fantastiske scener, der rangerer som nogle af de bedste i genren efter min mening.

For eksempel Nightcrawlers angreb på præsidenten i Det Hvide Hus. En flot, velkonstrueret actionsekvens med en af de mere unikke superevner. Singer demonstrerer fornemt, hvor effektivt teleportation kan anvendes i kamp.

Et andet eksempel er Magnetos flugt fra Strykers plasticfængsel. En lille smule metal er nok til at gøre ham dødsensfarlig. Scenen er enkel, men flot og veludført. Og begge eksempler er opfindsomme bud på, hvor alsidigt relativt simple superevner kan anvendes.

Underkendt mesterværk

Selvom den samler tråde fra forskellige tegneserier, er handlingen velskrevet, spændende og dramatisk. Vi kommer dybere ned i både Wolverines fortid og Magneto og Xaviers forhold. Vi lærer mere om mutanternes problemer med mennesker. Og vi møder nye figurer i større og mindre roller.

Det er et fedt univers, synes jeg. De bedste film i franchisen er også blandt de bedste superheltefilm overhovedet. X-Men 2 er ikke bare en 2’er, der overgår 1’eren. Det er også et af genrens underkendte mesterværker. En fuldfed actionthriller og et brag af en superheltefilm. Jeg elsker den.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.