Better Call Saul

Better Call Saul følger den lyssky advokat, Saul Goodman, der i virkeligheden hedder James “Slippin’ Jimmy” McGill, og fortæller historien om hvordan, han startede som postomdeler i sin storebrors prominente advokatfirma, tog en brevkursusversion af advokatuddannelsen og længe forsøgte at finde en karrierevej ud af skyggen, hans storebror kastede. Men vejen må uundgåeligt føre ham til de begivenheder, vi allerede kender fra Breaking Bad.

Serien har fem sæsoner på bagen, og du kender den muligvis allerede. Hvis du ikke har set den, får du mine varmeste anbefalinger. Det er en fantastisk spændende rejse, også selvom destinationen er givet på forhånd, for der er masser af overraskelser på turen derhen, og Jimmy er en enormt sympatisk og relaterbar figur, selvom han også begår mange fejl og dumheder.

Den er lavet og skrevet af de samme serieskabere, og den indeholder mange af de samme elementer fra det kriminelle miljø. Der er en række sideløbende forhistorier, og de giver alle dybere indsigt i bifigurer – primært Gustavo Fring og Mike Ehrmantraut ud over Saul Goodman himself – fra Breaking Bad.

Men den er samtidig meget forskellig fra Breaking Bad. Serieskaberne har ikke valgt at gentage sig selv. De har ladet figurerne bestemme retningen og tonen, og derfor er den også sin egen. Det ville faktisk ikke overraske mig, hvis nogen fans af Breaking Bad ikke kan lide den, fordi den er så forskellig på mange, mange måder.

Det er fedt, at de har turdet lave en spin-off-serie, der er så forskellig fra originalen. Alt for ofte får man bare mere af det samme. Men Better Call Saul står helt på egne ben. Og jeg kan faktisk bedre lide den end Breaking Bad. Jeg er vild med figurerne, deres historie og måden, de tænker og handler på, på både godt og ondt. Jeg er også glad for dens slow-burner-fortællestil og balancen mellem drama og tør, sort humor. Og så er det bare alt sammen på et tårnhøjt niveau.

Sidst, men ikke mindst vil jeg fremhæve Kim Wexler, Goodmans urokkelige støtte, partner (dog ikke -in-crime) og bedre halvdel i begrebets absolutte forstand. Hun er en fantastisk god figur, en stærk, kompetent kvinde, og det perfekte modstykke til den flyvske og ofte lidt for kreative Goodman. Hun spilles eminent af Rhea Seehorn, der også har medvirket i bl.a. Franklin & Bash.

Du kan se hele serien på Netflix. Sjette og sidste planlagte sæson kommer i 2021.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *