Black Widow

Black Widow er den 24. film i Marvels evigt voksende filmunivers. Til gengæld er det kun den anden solofilm med en af franchisens hårdtslående heltinder. Den rødhårede spiondame har ellers været en del af MCU siden debuten i Iron Man 2. Men bedre sent end aldrig.

Du har måske hørt, at Scarlett Johansson og Disney røg i totterne på hinanden efter udgivelsen i både biografen og på Disney+ samtidig. Det skal vi ikke dvæle ved, men sidste nyt er, at de har krammet og lagt uvenskabet bag sig. Formentlig vha. en kuffert fuld af forsoningsgaver.

Anyway, filmen er nu tilgængelig på Disney+ uden ekstra betaling. Selvom jeg er glad for damen, både skuespilleren og Marvel-figuren, har jeg ventet.

Fortiden spøger

Filmen foregår i 2016 kort efter begivenhederne i Captain America: Civil War. Natasha er på flugt og parat til et velfortjent hvil på Leif Drittseks åker i vort norske broderland. Men en eksspions fortid er fuld af spøgelser, og de siger bøh med et brag.

Det er en velskrevet, tempofyldt spionfilm fuld af gode overraskelser og en fortælling med mere dybde og tyngde end forventet. Der er masser af action, lidt humor, men ikke meget ift. flertallet af Marvel-film, og et solidt plot, der vækker minder om Bond og Bourne.

Der er nye figurer, både helte og skurke. Red Guardian, Ruslands egen Captain America, blot en anelse mere buttet og busket, samt den formidable Taskmaster, en ustoppelig dræbermaskine, som kun er enkelte kostumejusteringer fra at være rigtig cool.

Smuk afsked

Jeg vil ikke afsløre sidstnævntes identitet, men den buskede bamse er naturligvis David Harbour. Han er bidraget fra Marvels afdeling for spøg og skæmt. Lidt fjollet, men okay. Harbour er en god fyr.

Scarlett er skøn. Det er på tide, hun fik sin egen film. Det er bare ærgerligt, det blev en afskedsfilm. Jeg havde hjertens gerne nappet en trilogi i stedet.

Men filmen åbner andre døre. Natasha var aldrig den eneste eller den sidste russiske spion. Marvel-universet vokser endnu engang, og der er en mulig arvtager til rollen som Black Widow.

Jeg vil savne Natasha, men jeg er glad for, hun fik et ordentligt farvelkram.

Du kan se den på Disney+

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.