Bloggen skifter navn

Jeg har længe danset rundt om navnet på min filmblog. Det gamle navn – Kultbio – var et godt, velklingende navn, men jeg må erkende, at jeg ikke har lyst til at begrænse mig til begrebet kultfilm. For hvis man skal holde sig til den definition, alle kan blive enige om, er der ikke mange film tilbage. Og jeg vil hellere svælge i filmhistoriens skattekamre og skrive om alt, der begejstrer mig eller aktiverer min kritiske sans.

Det nye navn – Colourtossen – er et gammelt slangord for farvefjernsynet, men det kan sagtens bruges om en moderne fladskærm eller projektor i en hjemmebiograf, for der er stadig farver på, og de er flottere end nogensinde. Det er også et navn, der favner bredt, for næsten al underholdning i dag – selv bøger og tegneserier – kan nydes på en farverig flimmerkasse. Samtidig kan navnet også referere til en farverig tosse, eksempelvis undertegnede, så jeg vover den påstand, at det fungerer på alle niveauer.

Det skal naturligvis nævnes, at navnet kom til mig, da jeg hørte Shubbernes Colour på tossen fra 1978. Jeg voksede op til lyden af deres musik, og de vil altid have en særlig plads i mit bankende hjerte. Som kronisk nostalgiramt midtlivsnørd sætter jeg pris på at genopdage og atter nyde alt det, der var engang, og Shubbernes gamle hit falder ubesværet i samme gryde.

Lad os hylde dem, mens vi stadig har dem.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *