Brain Dead

Brain Dead er en psykologisk thriller fra 1990 produceret af Roger Cormans hustru, Julia. Den er baseret på et manuskript af Charles Beaumont, der har skrevet en række klassiske episoder til TV-serien The Twilight Zone, og det havde samlet støv i Cormans kælder siden 1960’erne, før Julia fandt det frem og gav det til instruktøren Adam Simon.

Dr. Rex Martin (Bill Pullman) er neurokirurg og forsker i hjerneskader og psykiske lidelser. En gammel skolekammerat, Jim Reston (Bill Paxton), der arbejder for en stor teknologivirksomhed, beder ham om hjælp med en tidligere ansat, en matematiker, der er blevet vanvittig og ikke længere kan huske nogle vigtige formler, som virksomheden har brug for. Martin tøver, for han har ikke arbejdet med levende forsøgspersoner endnu, men Reston overtaler ham.

Ufremkommeligt spind af galskab

Resten er en thriller i samme ånd som The Zwilight Zone, hvor intet er, som det ser ud, og den gode dr. Martin bliver fanget i et ufremkommeligt spind af galskab. Det er en historie fuld af lag, og selvom det er en B-film, er den overraskende god og medrivende. Den minder mig om film som Shutter Island og Manden der jagtede sig selv, men den er ikke helt på deres niveau. Det er primært budgettet, der svigter den, for de to Bill’er gør en god indsats, og handlingen er både spændende og uforudsigelig.

Jeg vil ikke afsløre slutningen, men jeg vil sige, at den er åben og interessant, og den fungerer godt bortset fra én lille detalje. Der er flere elementer i den spændingsopbyggende fase, og et af dem glider stille og roligt ud – eller efterlades i et meget kryptisk limbo. Men det er et ret væsentligt element, og slutningen er derfor en anelse uforløst, synes jeg. Det trækker lidt ned.

I skrivende stund kan du se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.