Tales from the Darkside: The Movie

Tales from the Darkside: The Movie er en gyser fra 1990 baseret på George A. Romeros TV-serie af samme navn, der kørte på CBS i 1980’erne og fulgte den samme opskrift som bl.a. The Twilight Zone og Tales from the Crypt, hvor hvert afsnit er en individuel gyserhistorie.

Debbie Harry, bedre kendt som forsangerinden i Blondie, spiller en smuk, men ondskabsfuld heks, der forbereder et middagsselskab, og drengen Timmy er hovedretten. I et forsøg på at trække tiden og udskyde sin skæbne fortæller Timmy tre gyserhistorier.

Den første historie er baseret på en novelle af Sir Arthur Conan Doyle, skaberen af Sherlock Holmes, og handler om en arkæologistuderende, der vækker en mumie til live. Den anden historie er baseret på en novelle af Stephen King og handler om en ondskabsfuld og morderisk kat fra helvede. Den tredje er original og handler om en forbandet gargoyle.

Steve Buscemi og Christian Slater.

Filmen har en imponerende rolleliste. De største stjerner – dog knap så store dengang – er Christian Slater, Julianne Moore og Steve Buscemi, men du vil måske også genkende James Remar fra Dexter, Rae Dawn Chong fra Commando og komikeren Robert Klein.

Det var Juliannes første rolle, og det kan muligvis forklare hendes usædvanligt underspillede reaktion på at blive angrebet af en mumie, der har myrdet hendes bror kort forinden. Det er så dårligt, at det er uhyrligt morsomt.

Budgettet var lavt og kvaliteten er elendig. Der er nogle udmærkede praktiske effekter, men også nogle besynderlige kreationer. For eksempel er gargoylen i sidste historie mere latterlig end uhyggelig. Heldigvis er der også et glimt i øjet og en vis portion galgenhumor, og jeg morede mig ganske fint, selvom jeg ikke vil kalde det en god film.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.