Copycat

Copycat er en psykologisk thriller fra 1995 med Sigourney Weaver som dr. Helen Hudson, en kriminalpsykolog med speciale i seriemordere, og Holly Hunter som M.J. Monahan, en benhård kriminalbetjent, der forsøger at opklare en række brutale mord. Monahan står på bar bund, men så modtager hun et opkald fra dr. Hudson.

Filmen er baseret på et originalt manuskript af Ann Biderman, der også har forfattet TV-serier som New York Blues og Ray Donovan og film som Frøken Smillas fornemmelse for sne og Primal Fear. Hun vandt en Emmy for New York Blues, og Frøken Smillas fornemmelse for sne var nomineret til en Guldbjørn ved Berlins årlige filmfestival.

Hun har skrevet et rigtigt godt manuskript til Copycat. Handlingen er medrivende og udforudsigelig, også selvom omdrejningspunktet er en seriemorder, der kopierer andre seriemordere. Morderens identitet afsløres forholdsvis tidligt, men det er heller ikke et klassisk mordmysterie, men derimod en psykologisk kattens leg med musen.

Instruktøren hedder Jon Amiel. Han er manden bag bl.a. Sommersby med Jodie Foster og Richard Gere, som nogen måske vil huske, samt Lokkeduen med Sean Connery og Catherine Zeta-Jones. Selvom han er forholdsvis ukendt, kan han sagtens levere en god thriller, og det gør han også denne gang. Copycat er forrygende underholdning.

I skrivende stund er filmen tilgængelig på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.