The Langoliers

The Langoliers er en miniserie i to dele fra 1995 baseret på Stephens Kings novelle af samme navn – på dansk kaldet Langolinerne – og instrueret af Tom Holland, der også er manden bag Fright Night og Child’s Play.

Handlingen følger en mindre gruppe mennesker på et passagerfly, der vågner op og opdager, at alle de andre passagerer samt personalet og piloterne er forsvundet. Heldigvis er en af de tilbageværende passagerer også pilot, og han kan får dem sikkert ned på jorden igen. Men det løser ikke situationen, den bliver tværtimod værre. Meget, meget værre.

Abstrakt science fiction-mysterie

Jeg har læst den for mange år siden, og det er en af de King-historier, der står ekstra frisk i min erindring, fordi præmissen er et abstrakt science fiction-mysterie, og dem elsker jeg. Det er en historie for fans af Star Trek, The Twilight Zone og lignende, marineret i gyserkongens egen gru- og fantasifulde hjerne, naturligvis.

Det er en TV-produktion fra 90’erne, men der er masser af velkendte og kompetente skuespillere på rollelisten – heriblandt David Morse (Den grønne mil), Dean Stockwell (Blue Velvet, Gift med mafiaen) og Patricia Wettig (Herretur, Alias, Prison Break) – og især det indledende drama er velfortalt og medrivende. Mysteriet udfolder sig i det helt rigtige tempo, og selvom miniserien er tre timer lang i alt, var jeg godt underholdt.

Svinebillige CGI-effekter

Det går først galt til sidst, da Holland tyer til svinebillige CGI-effekter for at legemliggøre de uhyrer, King har beskrevet i sin historie. Gammeldags effekter ville uden tvivl have fungeret bedre. Men jeg synes ikke, at det trækker hele miniserien ned. Og man kan også sagtens putte dem i kassen med forældede effekter, der er så dårlige, at de er sjove at kigge på.

Blandt Kings filmatiseringer til TV, vil jeg sætte IT og Salem’s Lot højere, men jeg synes ikke, den er langt fra at være næsten lige så god. Historien er spændende, Holland har skrevet et fint manuskript og skuespillerne leverer en tilfredsstillende præstation. Jeg glædede mig til at se den igen, og jeg blev ikke skuffet.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *