Dead Again

Dead Again er et romantisk thriller-drama med velkendte ansigter som Kenneth Branagh, Emma Thompson, Andy Garcia og Robin Williams.

Emma spiller en kvinde, der har mistet hukommelsen og lider af frygtelige mareridt. Kenneth er detektiven Mike Church, der forsøger at hjælpe hende. Da de smider en annonce i avisen, bliver de kontaktet af en hypnotisør, der viser sig at være overraskende effektiv, og de opdager, at hendes mareridt knytter sig til et tidligere liv.

Jeg vil nødigt afsløre for meget, men jeg spolerer næppe detaljer, der udleveres allerede i begyndelsen. Garcia er journalisten Gray Baker, der dækker mordet på Margaret Strauss og retssagen mod hendes mand, den berømte dirigent, Roman Strauss. Det foregik i 1949, og stakkels Emma drømmer om Margarets mord.

Fint, lille mysterie

Trods alle de detaljer er der stadig et mysterie at afdække. Vi ved ikke, hvad der er sket med Emma, da hun mistede sin hukommelse, og hvilken rolle hendes tidligere liv spiller. Det er også uklart hvorfor begivenhederne i fortiden endte, som de gjorde. Alt sammen skaber et fint, lille mysterie.

Den er ikke helt så uhyggelig, som plottet kunne antyde. Tonen er ofte munter, og den er fuld af spøjse karakterer. F.eks. er Robin Williams en tidligere psykolog, der driver et minimarked. Hypnotisøren er en antikvitetshandler, der udnytter gamle damer for at opspore gode loppefund. Og Mikes journalist-ven spilles af Newman (Seinfeld) dvs. Wayne Knight, som er herligt Newman-agtig.

Hitchcock’sk finale

Med andre ord er den meget tidstypisk, og den minder mig en smule om Kalendermordene, der også er en relativt humoristisk thriller fra samme periode. Dead Again har lidt af det samme glimt i øjet, men også mere godt drama her og der. Og mere uhygge. I én scene fik jeg sgu gåsehud. I modsætning til Kalendermordene bliver Dead Again mere og mere alvorlig, jo mere mysteriet udfolder sig, og finalen er som taget ud af en Hitchcock-film.

Jeg var godt underholdt, selvom jeg ikke fik den film, jeg troede, det ville være. Mysteriet er mystisk, romancen er romantisk, dramaet er dramatisk, de gode gensyn er rigtigt gode, og historien er spændende, selvom den svinger lidt mellem humor og alvor. Jeg hyggede mig, og det skal belønnes.

I skrivende stund kan du se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.