Deadly Prey

Deadly Prey er en actionthriller fra 1987 skrevet og instrueret af David A. Prior, hvis øvrige værker bl.a. tæller slasherfilmen Aerobicide aka. Killer Workout.

Hovedrollen indehaves af Ted Prior, Davids bror, der af udseende er en klassisk, blond muskelbøf med svenskergarn a la Dolph Lundgren. Ted er dog en knap så talentfuld skuespiller, hvilket formentlig siger rigtigt meget – eller slet ingenting.

Han spiller Mike Danton, en Vietnam-veteran, der kidnappes af lejesoldater for at blive jagtet i deres træning. Det er dog helt tilfældigt, at de udvælger ham. Faktisk foretrækker de nemme ofre, og deres ondskabsfulde oberst bliver rasende, når træningen ikke går deres vej.

Filmguderne må vide, hvordan de nogensinde troede, at de ville blive klar til rigtige missioner mod andre landes bevæbnede militser ved at jagte ubevæbnede, uskyldige civile.

Dum og dårlig, men overraskende god

Anyway, det er en simpel B-film, der bortset fra selve plottet stjæler med både arme og ben fra genrens bedste værker, især First Blood og Rambo II. Trods ligheden med Dolph og et über-80’er-agtigt garderobevalg, er der adskillige scener, som ligner billige kopier af Stallones ditto.

Det er på alle måder en dum og dårlig film, men den er fantastisk underholdende og overraskende god alligevel. Action er action, og selvom niveauet er lavere, er det lige så hyggeligt at se disse macho-gutter rende rundt og lege krig.

Jeg kan ikke være alt for gavmild. Plottet er dumt, skuespillet er elendigt, og det hele ligner en amatørfilm, en hvilken som helst filmnørd selv kunne lave i en nærliggende skov. Men vi hyggede og morede os, jeg og filmmakkeren Ruben, og det trækker op.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.