Rambo: First Bloood Part II

Efter balladen i First Blood er krigsveteranen John Rambo røget i fængsel. Men oberst Trautman dukker op med et godt tilbud og en ny mission, der sender Rambo tilbage til Vietnam for at kigge efter krigsfanger.

Den svære 2’er er på godt og ondt en helt anden film end den fremragende 1’er. Selvom temaet er det samme, mørke kapitel i den amerikanske krigshistorie, er Rambos nye eventyr en mere traditionel actionfilm.

Alt er større og vildere, og Rambo forvandler sig til den kultfigur, han er i dag. Men af samme grund er det ikke en lige så god film som 1’eren. Der er ikke den samme alvor og tyngde bag dramaet og spændingen.

Hjemme i krigshelvedet

Til gengæld er det en superfed, over-the-top actionfilm. Rambo er tilbage i sit rette element, krigshelvedet, han kalder sit hjem, hvor han kan skyde og dolke sig gennem alle forhindringer. Her er ingen emsige sheriffer. Kun jungleloven, og den skriver han selv.

Hvor 1’eren er en fantastisk god, omend lille film i kassen med krigsdramaer som Dommedag nu, Platoon og mange andre, rager 2’eren langt højere op i kassen med 80’ernes bedste actionfilm. Selvom det er et tæt pakket årti, kommer du ikke udenom Rambo.

Jovist, der er også nogle svipsere, og den kan beskrives som både dum og fjollet, hvis man synes. Men det er dælme en god omgang actionspas alligevel.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.