Disturbia

Kale (Shia LaBeouf) er en teenageknægt, der idømmes tre måneder i husarrest og fodlænke efter en korporlig uoverensstemmelse med sin spansklærer. Hans mor (Carrie-Anne Moss) sørger for, at det ikke bare er en forlænget weekend og lukker hans Xbox- og iTunes-konti, så han begynder at udspionere sine naboer for ikke at dø af kedsomhed.

Det er en thriller fra 2007 inspireret af Hitchcocks Skjulte øjne (Rear Window). Christopher Landon (Paranormal Activity 2, 3 og 4), søn af Michael Landon (Det lille hus på prærien), skrev manuskriptet i 90’erne, men det blev lagt på hylden, da Christopher Reeve lavede et remake af Hitchcock-klassikeren i 1998.

I modsætning til Brian De Palmas Skjulte øjne-inspirerede thriller, Body Double, har Disturbia ikke lånt andet end præmissen fra den gamle mester. Instruktøren D.J. Caruso (Eagle Eye, xXx: Return of Xander Cage) deler åbenbart ikke sin kollegas fascination af Hitchcock.

Jeg er ikke i tvivl om, at resultatet havde haft en anden gennemslagskraft, hvis De Palma havde været manden i førersædet, men det er også en unødvendig og måske endda unfair sammenligning.

Isoleret set er Disturbia en velfortalt ungdomsthriller, og den byder på masser af god underholdning. Den minder ganske vist om mange lignende film, men det er solidt håndværk, og posen med velkendte elementer har fået en god rystetur.

Højdepunktet er David Morse (Den grønne mil), der leverer en skræmmende god præstation som Kales nabo. Mere vil jeg ikke afsløre.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *