Species: The Awakening

Ben Kingsley, Michael Madsen, Forest Whitaker og smukke Natasha Henstridge. Et stærkt hold i den første Species-film fra 1995, der hurtigt blev et hit på grund af lige dele action, horror og sex. Siden er der kommet et par bløde efterfølgere, og dette er den fjerde i rækken.

De er startet helt forfra. Og fra en ny vinkel. Professor Tom Hollander arbejdede på projektet i sin tid, men han fik moralske skrupler og forlod det sammen med Miranda, som han valgte at opdrage som en almindelig pige. Men en dag begynder forvandlingen, og han beslutter at opsøge en gammel kollega, der har fortsat sine eksperimenter i Mexico – helt uden skrupler – og udnytter teknologien til at bringe de døde tilbage – mod betaling naturligvis.

Filmen handler i højere grad om de moralske skrupler ved at eksperimentere med liv og død, og den finder uden tvivl inspiration i den klassiske fortælling om Frankensteins monster, og måske Stephen Kings Ondskabens kirkegård. Der er stadig masser af action, horror og sex, og den nye alien-tøs, spillet af Helena Mattson, er en frækkert. Men konceptet er efterhånden blevet en smule udvandet, og historien er bestemt ikke uden huller. Der er ikke meget til at redde den fra en druknedød på direkte-til-DVD-markedet.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *