Species: The Awakening

Ben Kingsley, Michael Madsen, Forest Whitaker og smækre Natasha Henstridge. Et stærkt hold i den første Species-film fra 1995, der hurtigt blev et hit på grund af lige dele action, horror og sex. Siden er der kommet et par bløde efterfølgere, og dette er den fjerde i rækken.

De er startet helt forfra. Professor Tom Hollander arbejdede på projektet i sin tid, men han fik moralske skrupler og forlod det sammen med Miranda, som han har opdraget som en almindelig pige. Men en dag begynder forvandlingen, og Tom beslutter at opsøge en gammel kollega, der har fortsat eksperimenterne i Mexico – helt uden skrupler – og udnytter teknologien til at bringe de døde tilbage – mod betaling naturligvis.

Filmen handler i højere grad om de moralske skrupler ved at eksperimentere med liv og død. Den finder uden tvivl inspiration i den klassiske fortælling om Frankensteins monster, og måske Stephen Kings Ondskabens kirkegård. Der er stadig masser af action, horror og sex, og den nye alien-tøs, spillet af Helena Mattsson, er en frækkert.

Men konceptet er efterhånden blevet en smule udvandet, og historien er fuld af huller. Der er ikke meget til at redde den fra en druknedød på direkte-til-DVD-markedet.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.