Dragnet

Dragnet – benhårde strømere er en actionkomedie fra 1987 baseret på radio- og TV-serien Dragnet, der kørte on/off fra 1949 til 2004, senest med Ed O’Neill (Al Bundy) som kriminalassistent Joe Friday.

Filmen er en parodi med Dan Aykroyd og Tom Hanks som et umage buddy cop-makkerpar. Aykroyd er Joe Friday, en by-the-book-politimand, der kender hvert et punktum og komma i loven. Hanks er hans nye makker, Pep Streebek, en løssluppen, gadesmart type, der hurtigt går Friday på nerverne.

Deres første sag involverer en række mystiske tyverier pågået af P.A.G.A.N., en anarkistisk forbryderbande. Der er ingen åbenlys sammenhæng mellem tyveriet af det Playboy-lignende Bait-magasins 25 års jubilæumsoplag og en flagermus, anakonda og løvemanke i den lokale zoologiske have, men det viser sig at være en del af en politisk magtkamp.

Skørt? Ja, bestemt. Filmen er fjollet, og humoren minder om bl.a. Høj pistolføring-filmene med et strejf af Dødbringende våben. Aykroyd har selv bidraget til manuskriptet, og han har tidligere spillet Joe Friday i en sketch i Saturday Night Live.

Den har fået blandede anmeldelser og sølle 51 procent på Rotten Tomatoes. Men Gene Siskel og Roger Ebert var vilde med den. Siskel mente, at Aykroyd fortjente en Oscar-nominering, og Ebert ville gerne have set den i sort/hvid lige som den gamle TV-serie.

Jeg kan ikke svinge mig helt derop. Men det er en sjov, hyggelig film med skønne, folkekære skuespillere. Ud over Aykroyd og Hanks får du også selveste Christopher Plummer som skurk, Harry Morgan som politiinspektør og Alexandra Paul som jomfruen Connie Swail.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.