RoboCop

RoboCop er en science fiction-actionthriller fra 1987 instrueret af Paul Verhoeven (Total Recall, Iskoldt begær). Den er baseret på et originalt manuskript, men Marvel udgav en tegneserie-version af filmen samme år. RoboCop fortsatte i tegneserieform, først hos Marvel og senere hos Dark Horse. Der er også lavet to efterfølgere til filmen samt et remake i 2014.

Usårlig, utrættelig cyborg-betjent

Den foregår i en nær fremtid i Detroit, der hærges af kriminalitet. Multikoncernen Omni Consumer Products (OCP) planlægger en storstilet byfornyelse, og i den forbindelse har de overtaget politiet. For at effektivisere håndhævelsen af loven udvikler de RoboCop, en usårlig, utrættelig cyborg-betjent.

Det er en fantastisk actionfilm, som de lavede dem bedst i 80’erne. Rå, blodig og brutal. Det er også en gennemført science fiction-film med et spændende koncept og en fremtidsverden fuld af små, sjove detaljer og kommentarer til både politik, medier og kultur.

Sidst, men ikke mindst, er det en thriller med korruption, magtspil og en god, gammeldags konspiration. Det er en film med masser af lag og godt drama. Det opnås med relativt simple virkemidler, men det er yderst effektivt, og der er meget at genopdage, når man ser den igen.

I skrivende stund kan du se den på Viaplay.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.