Iskoldt begær

Iskoldt begær (Basic Instinct) er en erotisk thriller fra 1992 instrueret af Paul Verhoeven. Han er manden bag bl.a. RoboCop og Total Recall. Denne gang prøver han kræfter med mord og erotik.

Michael Douglas er kriminalbetjent i San Francisco. Da en tidligere rockstjerne myrdes brutalt, sættes han på sagen, og efterforskningen fører ham i armene på Sharon Stone dvs. Catherine Tramell, en krimiforfatter, der er lige så intelligent, som hun er smuk – og måske dødsensfarlig.

Det er en veldrejet, psykologisk thriller, der kombinerer det nye og det gamle Hollywood på blændende vis. Et godt, gammeldags mordmysterie med en Hitchcock’sk film-noir-stemning omrørt i en cocktail fuld af blod, sex og masser af eksplicit nøgenhed.

Den er fuld af fremragende scener og kun enkelte svipsere. Det psykologiske spil mellem Douglas og Stones’ roller er velskrevet, og de to stjerner spiller bagdelen ud af bukserne. Bogstaveligt talt.

Jeg må understrege, at det ikke kun er en interessant film, hvis man vil forføres af lækre billeder. Plottet er rigtigt godt skruet sammen. Du tror, du ved, hvad der foregår, og så tager den røven på dig. Mere vil jeg ikke afsløre.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.