Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser

Newt Scamander (Eddie Redmayne), magizoologen, der skabte et værre postyr med sin kuffert fuld af fantastiske skabninger, da han besøgte New York, er tilbage i Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser.

Historien begynder i London i 1927, et år efter den første film. Newt forsøger at få hævet sit rejseforbud, en straf for det førnævnte postyr. Ministeriet kræver til gengæld, at han hjælper med at opspore og eliminere Credence, den unge mand, han forsøgte af hjælpe i 1’eren. Newt afslår naturligvis.

Imens er Grindelwald (Johnny Depp) stukket fra MACUSA, de magiske myndigheder i USA, og han jagter Credence pga. de mægtige kræfter, den unge mand besidder. Dumbledore (Jude Law) rekrutterer Newt til at redde Credence, og det er en opgave, han kan acceptere, selvom det næppe løser hans problem med rejseforbuddet.

Solid fantasy-thriller

J.K. Rowling har igen-igen skrevet et originalt manuskript til filmen, og David Yates er igen-igen tilbage i instruktørsædet. Det er en solid fantasy-thriller i samme stil, tone og ånd som resten af Harry Potter-franchisen. En god, eventyrlig fortælling i et velkendt univers, som ikke er færdig med at overraske.

En lille (spoiler-fri) advarsel: Da spin-off-filmene er ved at udvikle sig til en populær serie, er slutningen også åben og meget cliffhanger-agtig. Det er allerede givet, at sagaen fortsætter i en kommende film. Måske flere. I hvert fald slutter historien ikke her.

Det er god underholdning, og selvom Harry, Ron og Hermione var det fantastiske trekløver, der skabte franchisen, er det lykkedes Rowling at skabe et nyt, velfungerende persongalleri af helte og skurke, der på sin egen måde fungerer lige så godt.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.