Fars fede juleferie

Fars fede juleferie er skrevet og produceret af John Hughes, der også gav os jule-røverhistorien Alene hjemme og mange, mange af 80’ernes bedste komedier.

Det er tredje kapitel i sagaen om Clark Griswold, en velmenende familiefar, der igen og igen kæmper en brav kamp mod sort uheld og sin egen uduelighed for at give sig selv og sin familie den bedste ferie nogensinde. Men han får altid skabt den mest katastrofale ferie i stedet. Og denne gang er det juleferien, der står for skud.

Handlingen er enkel og følger julens naturlige rytme, hvor målet er sat den 24. december, juleaften. For at nå derhen, er der en række opgaver, der skal overstås: juletræet, julelysene, juleshoppingen, kælketuren og så videre. Gode, gammeldags juleaktiviteter, der alle får en tur i Griswold-maskinen. Fars fede juleferie er både en juleklassiker, en af 80’ernes bedste komedier og noget så sjældent som en 3’er, der er på højde med og næsten bedre end originalen.

Masser af gode gensyn

Jeg har set den utallige gange som barn og halv-voksen, og jeg har altid elsket den. Den holder stadig, og alle de velkendte scener trækker stadig i lattermusklerne. Chevy Chase er fantastisk i rollen. Der er også gode gensyn med hans smukke og ualmindeligt tålmodige hustru spillet af Beverly D’Angelo samt deres skøre, skønne bonderøvs-onkel Eddie i skikkelse af Randy Quaid. Børnene er endnu engang blevet re-castet, og denne gang er rollerne tilfaldet en ung Juliette Lewis (Natural Born Killers) og en endnu yngre Johnny Galecki (Big Bang Theory).

Du kan også nyde Elaine fra Seinfeld dvs. Julia Louis-Dreyfus som familiens snobbede nabo.

Det er en klassisk julefortælling med Clark Griswold bag rattet, og som julefilm hører den til blandt de bedste.

I skrivende stund kan du se den både på Netflix og Viaplay.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.