Glass

Det lå ikke i kortene, da M. Night Shyamalan lavede den usædvanlige og uovertrufne Unbreakable for mange år siden, men i 2016 lavede han Split, der viste sig at foregå i samme univers, og i år landede den tredje film, crossover-filmen, Glass, der samler trådene fra de to andre film og smider David Dunn (Bruce Willis) og Elijah Price (Samuel L. Jackson) i gryden med manden med de 24. personligheder, Horden (James McAvoy).

Alternativ superheltefilm

Det er lidt misvisende at kalde Unbreakable en superheltefilm, selvom temaet er et afgørende element i filmens plot, for den er ikke baseret på en tegneserie, og den ligner ingen traditionelle superheltefilm. Den kan bedre sammenlignes med den nye Joker, ikke pga. handlingen, men fordi den også befinder sig i et mere dystert og autentisk hjørne af skalaen for den type film. Og det filmunivers, den og efterfølgerne skaber, er et spændende alternativ til de kulørte helte, vi er vant til.

Historien fortsætter, hvor Split endte. Horden fortsætter med at bortføre og myrde unge piger, og David Dunn forsøger at finde ham. Men den tager en uventet drejning, omend trailerne har afsløret visse bidder, og hvis du ikke har set dem, vil jeg ikke afsløre mere.

Selvom jeg elsker almindelige superheltefilm og andre traditionelle heltefilm, sætter jeg også pris på film, hvor intet er, som det plejer, og man ikke aner, hvad der skal ske. Og sådan er Glass. Og det er fedt!

Uventet, utraditionel og perfekt

Handlingen er aldeles uforudsigelig, i hvert fald indtil tingene faktisk sker, og jeg endte med at sidde og gætte løs, men til sidst blev jeg alligevel snydt godt og grundigt. Shyamalan rammer ikke rigtigt hver gang, han kommer på en uventet slutning, men denne gang sidder den lige i skabet. Den er uventet, utraditionel og perfekt.

Den er speciel, og den samler trådene fra to ret forskellige film, så den er ikke præcis som de to andre, men den finder sin egen melodi. Jeg tør ikke love, at du vil kunne lide den, selvom du kan lide Unbreakable eller Split, men jeg er vild med alle tre, især den første og denne afslutning.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *