Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home er den svære toer i samarbejdet mellem Sony og Marvel om den venlige nabolagsedderkops solo-eventyr i det Marvelske filmunivers. Det er også den 21. og sidste film i det, Marvel nu kalder The Infinity Saga, og den foregår efter Avengers: Endgame. Der er en lille smule om efterspillet, men det kan opsummeres med ordene: livet går videre, og Tonys død er det, der fylder mest. Peter savner sin mentor, og Tony har efterladt ham en lille (stor) ting.

Ungdsomskomedie a la John Hughes

Jeg synes stadig, at undertitlerne Homecoming og Far From Home er en anelse kiksede, men pyt. Denne gang er Peter på skoletur i Europa, og forfatterne har høstet masser af inspiration i lignende ungdomsfilm. Det er samme opskrift som i den første film, hvor de især hentede inspiration i John Hughes’ ungdomskomedier. Men det passer fint til Spider-Man, og det får hans film til at skille sig ud.

Jo, jo, onde tunger vil sige, at alle filmene er ens, og naturligvis har de mange fællestræk. Men filmene er jo ikke lavet til deres kritikere, men til deres fans. Og de har hver deres eget særpræg, når man dykker lidt dybere. Spider-Man-filmene er ungdomsfilm. Det er eksempelvis Captain America-filmene naturligvis ikke.

Selvom jeg er gammel, hygger jeg mig fint med denne unge superhelt, og jeg voksede op med John Hughes’ film, så alt er fjong. Den gamle mand i mig ville dog ønske, at tante May, nu hvor skønne Marisa Tomei har snuppet rollen, var lidt mere med, men det er en anden snak.

Advarsel! Spoilere for ikke-tegneserielæsere i dette afsnit!

Filmens store tvist må have været en solid overraskelse for dem, der ikke kender Mysterio fra tegneserierne. Men selvom tegneserielæsere kender figuren, er handlingen stadig underholdende, og det er ikke sådan, at man kender hvert eneste skridt på vejen. Mysterio er en illusionist, og du kan glæde dig til nogle vildt flotte, opfindsomme og overrumplende kampe, hvor intet er, hvad det ligner.

Jeg kaldte den en svær toer, for det er toere ofte, men den er bedre end Homecoming. De er ved at finde sig godt til rette i Spider-Mans hjørne af Marvel-universet, og selvom samarbejdet mellem Sony og Marvel har knaget og slået sprækker i virkeligheden, er der intet at mærke i filmen. Det er endnu en succes fra Marvels velsmurte maskine, og en særdeles vellykket film fuld af nye, spektakulære superheltelækkerier.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *