Godzilla

Godzilla er en science fiction-thriller fra 1998 co-skrevet og instrueret af Roland Emmerich, manden bag bl.a. Independence Day. Det er den 23. film i franchisen og den første produceret alene i Hollywood.

Matthew Broderick er en ung forsker med speciale i radioaktivitet og dets effekt på naturen. Han studerer regnorme i Tjernobyl, men forflyttes til et nyt projekt, da et mystisk kæmpefirben tramper rundt i Panama.

Filmen kom i kølvandet på Spielbergs succesfulde Jurassic Park, og man kunne tro, den banede vejen for Godzillas amerikanske eventyr. Men faktisk rekvirerede TriStar rettighederne allerede i 1992.

Heldigvis gik tiden, før de rigtigt kom i gang, og filmen kan derfor nyde godt af den nye teknologi, Spielberg pionerede. Selvom den er 26 år gammel, er der stadig mange flotte scener med overraskende gode effekter.

Røvzilla på slankekur

Den øvrige film er dog en anelse mere letbenet end Jurassic Park. Der er mere humor, cameos fra bl.a Siskel & Ebert, og Puff Daddy leverer musikken. Den er tættere på film som Anaconda og Deep Blue Sea.

Fans af originalen (og de mange efterfølgere) vil utvivlsomt brokke sig over opgraderingen af monsterets hoftebrede udseende. De har skævet til reptilernes verden og skabt en slankere udgave af “Røvzilla.”

I de nyeste film er filmmagerne gået tilbage til det kluntede mand-i-kostume-look, men det er åbenbart det, folk foretrækker.

De har også ændret oprindelseshistorien, så der ikke længere er nogen forbindelse til Japan. I steder er det franske atomprøvesprængninger, som muterer og dermed skaber det forvoksede firben.

Men det er stadig en underholdende monsterfilm. God action, flotte effekter og sympatiske karakterer. Humoren er ikke for meget eller for plat. Hvis du kan lide Anaconda og Deep Blue Sea, er den noget for dig.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.