Good Omens

Good Omens er en miniserie baseret på en roman af Terry Pratchett og Neil Gaiman. Sidstnævnte er en populær herre for tiden, for han er også forfatteren bag kildematerialet til American Gods og Lucifer. Går vi længere tilbage, kan vi tilføje film som Stardust og Coraline. Han har desuden skrevet manuskripter til bl.a. Doctor Who.

Martin Sheen og David Tennant er hhv. engel og dæmon, og de har vandret på Jorden siden tidernes morgen for at holde øje med tingene og repræsentere deres arbejdsgivere efter behov. De har vænnet sig til livet blandt mennesker og alle de goder, man kan forsøde tilværelsen med, såsom kunst og god mad, og der er opstået et slags venskab mellem dem. Men pludselig er dommedag nær, og selvom det er deres pligt at fuldbyrde den, har de ikke lyst til at opgive det gode liv på Jorden, så de rotter sig sammen og beslutter at stoppe den.

Det er en serie fuld af britisk, sort humor, og den kan minde om bl.a. Doctor Who og Dirk Gently, selvom handlingen og plottet naturligvis er et andet. Martin og David gør det, de er bedst til, og de er perfekte i rollerne og et skønt, umage par. Gaiman er tydeligvis glad for at lege med religiøs mytologi og finde på nye, skæve vinkler, og det er både morsomt og underholdende.

Det er en lille serie på kun seks afsnit, men det er et perfekt antal til en munter aften, og hvis du kan lide de nævnte eksempler – og skør, britisk humor – bør du give den en chance.

Du kan se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *