Ready or Not

Ready or Not er en gyserkomedie fra 2019 instrueret af makkerparret Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillet, der har begået en håndfuld andre gysere og i skrivende stund venter på at kunne genoptage arbejdet på Scream 5.

Samara Weaving (The Babysitter) er netop blevet gift med Alex Le Domas, rigmandssøn og millionærarving i en gammel, traditionsbunden familie, der ejer en succesfuld brætspilsvirksomhed. Dagen er vel overstået og bryllupsnatten nærmer sig, men før det unge par kan sige godnat, skal de spille et spil. Den unge brud er ny i familien, og spillet er et slags optagelsesritual, der udvælges af en mystisk æske. Andre før hende har trukket spil som skak og sorteper, men hun trækker gemmeleg … og det forvandler aftenen til bloddryppende mareridt.

Det er som nævnt en gyserkomedie, og der er en god portion sort humor, men der er væsentligt mere gys, drama og intens spænding, og det satte jeg pris på. Den var faktisk overraskende god, for jeg troede, jeg havde regnet den ud, da jeg kiggede på omslaget, hvor Samara er iklædt en laset brudekjole, et overdimensioneret patronbælte og et jagtgevær. Det fik den til at ligne en splatter-actionfilm med en badass heltinde i samme genre som eksempelvis Zombieland.

Jeg vil nødigt afsløre for meget om, hvordan det går stakkels Samara, men jeg kan sige, at den ikke udvikler sig, som jeg forventede baseret på det omslag. Den fastholder jagtens nervepirrende og neglebidende spænding, og Samara forvandler sig ikke pludselig til Van Damme i Hard Target.

Den er kort og godt overraskende vellykket, og den leverer noget af det bedste, jeg længe har set, i sin ende af genren.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *