Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy er den tiende MCU-film og franchisens første rumeventyr. De såkaldte galakse-vogtere er en af forlagets mindre kendte heltegrupper, og jeg har aldrig læst deres tegneserier. Jeg kendte dem heller ikke af navn.

I filmen består gruppen af Star-Lord, jordboer og charmerende bandit, der elsker 80’er-musik (og film), Gamora, som er selveste Thanos’ adoptivdatter, Drax, en hævngerrig kriger, samt Rocket og Groot, hhv. talende dusørjæger-vaskebjørn og knap så talende træ-agtig livsform.

Filmen er deres oprindelseshistorie, og Star-Lord er den primære hovedperson. Han stjæler en mystisk kugle, som senere viser sig at være en af de seks evighedssten, og Gomora får til opgave at skaffe den tilbage. Mens de kæmper om den, kommer Rocket og Groot forbi og blander sig, og da de fire bliver anholdt af Nova-korpset, møder de Drax i fængslet. Trods forskelligheder og uenigheder ender de med at kæmpe på samme side mod en fælles fjende, Ronan the Accuser.

Det er et rumeventyr efter alle genrens uskrevne regler, og nogen har skævet mere end én gang til Star Wars. Flere scener og figurer er som tyvstjålet fra George Lucas’ gamle værk. Det er næppe nødvendigt at opremse hvilke.

Men posen er rystet godt og grundigt, og det færdige remix kan stå på egne ben. Der er masser af sjove, nye vinkler, og rumeventyr-genren fortjener et comeback. Den nye gruppe rumhelte er mere end blot kopier, og deres historie er en spændende, ny retning i det voksende Marvel-univers.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.