King Kong

George Lucas var færdig som instruktør efter Stjernekrigen i 1977. I 22 år instruerede han ikke én eneste film, og da han endelig satte sig til rette i førersædet påny, var det med endnu en omgang Star Wars. For Star Wars var det forrige århundredes svar på Ringenes herre. George Lucas kunne ikke overgå sig selv, og han kunne ikke gå tilbage. Peter Jackson må have stået i samme umulige situation. Men han fandt en udvej. For King Kong er en klassisk fortælling og et episk eventyr, og valget af netop King Kong synes oplagt nu, hvor det er taget.

Man fornemmer samme storhed i filmen, som i Ringenes herre. King Kong byder på enorme scenerier i en glemt verden fuld af forhistoriske skabninger, og man forbløffes atter over de fantastiske effekter og det imponerende billedsprog. Og så er der naturligvis massevis af hæsblæsende aktionsekvenser. Trods de 3½ timer, der er lagt i filmen, er der ikke ét eneste overflødigt sekund. Måske mangler der endda nogen. Det kommer vi til.

King Kong er fantastisk underholdende. En fed oplevelse i biografen. Og historien er god, selvom man kender den allerede fra tidligere indspilninger. Den er spændende, sørgelig og romantisk, og ind imellem har den humor også. Figurerne er gode, og der bruges god tid på at skabe dem. Men den savner alligevel dybde på ét afgørende punkt.

Den unge Ann Darrow fascineres af den store abe, da hun opdager, den ikke vil hende ondt, og vi kan forstå, hun ender med at holde af den, som man ville holde af et kæledyr. Så langt så godt. Men de varme følelser mellem hende og den unge forfatter, Jack Driscoll, vandrer vi meget let hen over. Og det er ærgerligt, for han spiller en stor rolle, da han redder hende på øen, og da han senere jagter hende i New York for at redde hende igen.

Deres kærlighed blomstrer på båden. Han redder hende på øen. Hvad sker der så? Hvorfor skilles de? Holder hun ham ansvarlig for tilfangetagelsen af Kong? Ville han virkelig lade hende glide ud af sine hænder efter at have sat livet på spil? Er hun for ulykkelig til at give eller modtage kærlighed? Tør hun ikke drømme, håbe og elske som før? Vi ved det ikke, og det er en løs ende, der frustrerer og trækker ned.

King Kong er en fantastisk film. Du vil nyde den, og du vil næppe kede dig ét eneste sekund. Men måske vil du lige som mig savne den ekstra dybde på ét afgørende punkt.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *