Love, Death & Robots

Love, Death & Robots er en animeret antologiserie på Netflix. Den er skabt af Tim Miller (Deadpool) og David Fincher (Se7en, Fight Club), der oprindeligt ønskede at lave et remake af kultanimationsfilmen Heavy Metal fra 1981, men efter mere end et årti uden fremskridt sagde Fincher: “Fuck filmen, lad os gå til Netflix. Der kan vi gøre alt det, vi har lyst til!”

Hvis du ikke kender den gamle animationsfilm, kan jeg kort fortælle, at den er en filmatisering af tegneseriemagasinet Heavy Metal, der er en udgivelse for ældre læsere med historier indenfor science fiction (især steampunk) og (dark) fantasy, oftest krydret med en masse erotik og sex. Filmen fungerede som en animeret novellesamling, og en mystisk, grøn kugle bandt dem sammen.

Serien er ikke et remake, men Miller og Fincher har anvendt samme koncept, og hvert afsnit er en selvstændig fortælling indenfor samme genrer og med lignende temaer. Desuden er de alle lavet af forskellige animatorer og filmmagere, så hvert afsnit har også sit eget visuelle udtryk, og stort set alle stilarter er repræsenteret.

Første sæson består af 18 afsnit, og de er korte, mellem 6 og 17 minutter lange. Som små, hurtige noveller, eller som enkelte scener plukket ud af en film.

Det er et fedt koncept, for der er ingen regler, og kreativiteten sprudler i hvert eneste afsnit. Der er masser af fede, syrede, abstrakte ideer i både plot og handling. Målgruppen er genrenørder, men alle kan være med, for selvom det er lavet af nørder, der boltrer sig som forårskåde køer på græs for første gang, er det også bare god underholdning med action, humor, drama og i flere tilfælde erotik.

Du kan se den på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *