Men in Black

Men in Black er en actionkomedie fra 1997 instrueret af Barry Sonnenfeld. Han er også manden bag bl.a. Familien Addams. Den er løst baseret på en tegneserie, som i dag er ejet af Marvel Comics.

De sortklædte mænd er et tophemmeligt agentur, der varetager al udenjordisk aktivitet på Jorden. Et slags rumvæsen-politi. Tommy Lee Jones er en af veteranerne, og Will Smith er hans nye makker. Sammen må de stoppe et kryb i en Edgar-dragt og forhindre en intergalaktisk krig.

Filmen er et anmelderrost biografhit. Årets tredjemest sete film på verdensplan, 92 procent på Rotten Tomatoes og endda Oscar-vinder for Best Makeup.

Smith og Jones aka. J og K er perfekte som en ny generations Riggs og Murtaugh (Dødbringende våben). Det er dog den eneste lighed. MiB-universet er skørt og fjollet og fuld af fantasifulde rumvæsener. Der er højest to alvorlige scener. Resten er spænding, spas og spilopper fra første til sidste minut.

Effekterne overraskende gode, selvom filmen er 24 år gammel. De praktiske holder naturligvis, men CGI-effekterne er heller ikke ringe. De er udført af George Lucas’ Industrial Light & Magic, og filmen er i øvrigt produceret af Steven Spielberg.

Det er ganske enkelt en film, der topper på alle parametre og stadig er fantastisk underholdende i dag.

I skrivende stund kan du se den på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.