Pigen der vidste for meget

Pigen der vidste for meget (Foul Play) er en komediethriller fra 1978 skrevet og instrueret af Colin Higgins, der også er manden bag Ni til fem og Byens bedste horehus.

Goldie Hawn er en nyskilt bibliotekar i San Francisco. Hun giver et lift til en mand, hvis bil et brudt sammen, men hun opdager ikke, at han tilsyneladende er på flugt og gemmer en mikrofilm i hendes taske. Senere bliver hun forfulgt af en mystisk limousine og en albino.

Det er en klassisk forviklingskomedie, og der findes mange lignende film, hvor almindelige mennesker rodes ud i mordgåder, spionage osv. Men den byder faktisk på rigtigt mange overraskelser, og handlingen udvikler sig ikke helt som forventet.

Hawns redningsmand er Chevy Chase, og de to er et yndigt, charmerende, fjollet par. Der opstår naturligvis sød musik i mellem dem. Der er også plads på rollelisten til Brian Dennehy, Burgess Meredith og Dudley Moore i en lille, komisk birolle.

Det er en sjov film med masser af fysisk komik. Et gådefuldt lystspil og en gedigen hyggespreder med lutter gode gensyn.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.