Summer of Fear

Stranger in Our House er en gyser fra 1978 instrueret af Wes Craven. Det er en TV-film produceret til NBC, hvor den blev vist den 31. oktober, en dato du formentlig genkender.

Den er baseret på Summer of Fear, en roman af Lois Duncan, der også har skrevet I Know What You Did Last Summer, som blev filmatiseret i 1997 med bl.a. Jennifer Love Hewitt og Sarah Michelle Gellar.

I Europa kørte den i biograferne under samme titel som Duncans roman.

Linda Blair, bedst kendt fra Eksorcisten, naturligvis, er blevet en stor teenager og hestepige i rollen som Rachel Bryant. Da hendes onkel og moster dør i en bilulykke, flytter deres eneste datter, Julia, Rachels kusine, ind hos dem. I begyndelsen er husets nye beboer genert, men så kommer hun ud af sin skal og begynder at besnære alle. Kun Rachel aner uråd.

Halvfede gys

Det er som nævnt en TV-produktion, og Craven må nøjes med relativt afdæmpede, mystiske hændelser ift. hans vante, effektfulde, oftest blodige og makabre løjer. Man savner alt det, der kendetegner hans bedste film.

Der er en fin, lille gyser under overfladen. Lois Duncan ryster dem ubesværet ud af ærmerne. Men TV-formatet er alt for begrænsende. Det kunne have været meget bedre. Mere dystert, mere blodigt, mere makabert.

Linda Blair er stadig sød, selvom hun er lidt ældre. Hun passer fint til genren, og Craven kunne godt have brugt hende i sine biograffilm. Den anden kvindelige hovedrolle, Julia, spilles af Lee Purcell. Hun er en velfungerende blanding af Jane Fonda og Traci Lords.

Men begge unge kvinder og deres instruktør er bundet af TV-mediets strikse regler. Det ender som en skuffende, uforløst omgang halvfede gys, der aldrig når sit fulde potentiale.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.