Prisoners of the Ghostland

Prisoners of the Ghostland er en fantasy-western-gyser fra 2021 instrueret af Sion Sono, en japansk filmmager kendt for bl.a. Amazon Prime-serien Tokyo Vampire Hotel.

Nicolas Cage er en tilfangetaget bankrøver, der påtvinges en redningsaktion i et mystisk ødeland. Her er guvernørens datter forsvundet, muligvis bortført, og hun er åbenbart ikke vigtigere end at en ufrivillig helt med nosse-bomber som motivationsfaktor må være den rette mand til opgaven.

Det ligner i begyndelsen en syret version af Flugtaktion New York. Der er nogle åbenlyse ligheder i plottet. Men den foregår i sær, genre-forvirret verden med samuraier, cowboys og alskens mærkelige typer. Nogle er godt, gammeldags vanvittige. Andre er åbenbart normale i en bizar verden.

Nogle scener vækker minder om Quentin Tarantino. Andre får mig til at tænke på Jean Rollin. Især sidstnævntes prætentiøse tilbøjeligheder med scener og elementer, der er mærkelige og uforståelige uden grund.

Nogen – og Cage selv – beskriver den som hans vildeste film til dato. Men det er ikke vildskab, der kendetegner den. Den er snarere vildfaren.

Trods særhederne forventede jeg en masse action. Noget a la sidste halvdel af Mandy. Det fik jeg ikke. Kun i korte bidder og lidt i finalen. Resten er en sær, langsommelig, unødvendigt rodet, sågar irriterende omgang.

Jeg kan godt lide Cage, og har har lavet flere interessante ting de senere år. Men denne gang er jeg skuffet. Det er bare for mærkeligt og kedeligt til mig.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.