Rædslernes cirkus

Rædslernes cirkus (Cirkus of Horrors) er en britisk thriller fra 1960 med bl.a. Anton Diffring (Ørneborgen, Victory), en ung Donald Pleasence (Halloween) og Helle Virkners britiske tvilling, Jane Hylton (De vilde gæs).

Diffring spiller dr. Rossiter, en vanæret og efterlyst plastikkirurg, der flygter til Frankrig og søger tilflugt i et mindre cirkus. Han beslutter hurtigt at overtage cirkusset og gøre det til en stor succes. Samtidig udfører han plastikkirurgi på kriminelle skønheder.

Stik imod alle forventninger er det ikke plastikkirurgi i en cirkusvogn, der fører til skræk og gru. Den vanærede doktor er overraskende dygtig, selvom en mislykket operation var årsagen til flugten. Alle efterfølgende operationer går strålende.

Storhedsvanvittig seriedusker

Til gengæld er han liderlig, besidderisk og godt, gammeldags storhedsvanvittig. Han driver cirkusset med hård hånd, seriedusker de mange skønheder, han forvandler til stjerner, og myrder alle, der ikke makker ret.

Kombinationen af cirkusløjer og plastikkirurgi er spøjs. Det er startet med et simpelt ønske om at lave en film med de to gimmicks, og så har de hyret en stakkels forfatter til at løse problemet. Det er teknisk set lykkedes, men der er ikke meget mening i galskaben.

Hvis man glemmer den manglende logik i plottets udvikling, er det faktisk en underholdende thriller. Diffring er en god skurk, og dybest set handler historien om hans flugt, vanvid, storhed og endegyldige fald.

Gys og sex

Det er en gammel film, og den er ikke uhyggelig ift. mere moderne gysere. Men den er alligevel overraskende grafisk. Husk på, at Alfred Hitchcocks Psycho er fra samme år. Der er visse handlinger, hvor den også klipper væk, og du må bruge fantasien. Men der er nogle blodige bidder her og der, hvor den går længere end Psycho.

Gys og sex går ofte hånd i hånd. Den gale doktor er som nævnt en liderbasse. Du ser ikke balder og bryster og regulære sexcscener som i nyere film. Men dengang ville al den promiskuitet og lår, maver og kavalergange have en vis chokeffekt.

I skrivende stund kan du se den på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.