Salt

CIA-agenten Evelyn Salt afhører en russisk afhopper, der kan fortælle, at en sovende russisk spion planlægger et attentat på den russiske præsident under et besøg i USA. Attentatet er starten på Day X, en operation, der blev planlagt af KGB under den kolde krig. Evelyn tvivler på hans historie, men så tilføjer han, at hun er den sovende russiske spion.

Salt er til min store overraskelse en actionproppet spionfilm. Jeg havde hørt titlen, og jeg troede, at det var en tøsefilm. Muligvis forvekslede jeg den med Changeling? Heldigvis så jeg en trailer, og så var jeg nødt til at se den.

Det er en spændende og medrivende thriller. Der er masser af action, og plottet er fuld af vellykkede højresving og u-vendinger. Temaet er naturligvis set før. Personer under anklage, der tager sagen i egne hænder, er et yndlingstema i Hollywood. Manuskriptet var endda skrevet til en mand, og Tom Cruise var førstevalget. It doesn’t get any more Hollywood than that. Heldigvis besluttede de at skrive rollen om til Angelina Jolie, og selvom det også er et tvist, man har set før, er det alligevel mere sjældent – og derfor et frisk pust – at se en kvinde i hovedrollen i en så velproduceret og gennemført actionthriller. Jolie er tilbage som hardcore actionbabe, og jeg har savnet hende.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *