Soul

Joe Gardner (Jamie Foxx) er musiklærer, men han drømmer om at blive jazzmusiker. En dag bliver han tilbudt et spillejob sammen med en berømt trompetist, men så falder han i et mandehul og havner på samlebåndet mod efterlivet. Han er dog ikke klar til at opgive sin drøm og stikker af.

Mere vil jeg ikke afsløre. Det er en film fuld af overraskelser, og de fantasifulde sjæle hos Pixar har lagt sig i selen for at skabe en interessant ny version af den metafysiske verden, der eksisterer udenfor vores egen, kødelige ditto. Ikke himlen og helvede, men et limbo midt i mellem, hvor sjæle finder deres mod på livet.

Og det er netop en film, der handler om at finde mod på livet. Ikke bare at forfølge en drøm eller passion, men også om at gribe dagen og nyde hvert eneste minut.

Det er gode, gamle temaer, og ideen om at “dø” og kæmpe for at leve vha. filmmagi og god fantasi er bestemt ikke ny. Men Pixars bud på en sådan film kan stadig overraske. Kreativiteten sprudler, og produktionen er på samme, høje niveau som altid fra de fyre, der gav os Toy Story, De utrolige, Wall-E og mange andre.

Det er en sød, sjov, smuk og rørende film. Og den ramte mig virkelig hårdt. Så hårdt, at jeg fældede en tåre. Til min egen store overraskelse.

Du kan se den på Disney+

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.