Space Force

Space Force er en ny TV-serie på Netflix baseret på en af den nuværende amerikanske præsidents skøre indfald. I en tale i 2018 proklamerede han, at USA ville skabe en ny militærafdeling på linje med flåden, luftvåbenet m.m., og denne nye afdeling ville fokusere på krigsførelse i rummet. For rummet er den nye slagmark.

Steve Carell og produceren Greg Daniels, der bl.a. har udviklet den amerikanske version af The Office, greb idéen med det samme, for titlen lyder som en vittighed, hvilket især står klart i en scene, hvor Carells figur forklarer en soldat, at lige som soldaterne i Air Force er “airmen” – luftmænd, hvilket lyder dumt på dansk, men det giver mening derovre – er soldaterne i Space Force naturligvis “spacemen” dvs. rummænd.

Virkeligheden har siden dengang indhentet idéen, og U.S. Space Force blev faktisk etableret som en selvstændig afdeling i den amerikanske forsvarsstyrke den 19. december 2019. Man kan derfor more sig med at gætte på, hvor godt TV-serien rammer plet.

Det er en komedieserie, og Steve Carell spiller den rolle, der passer ham bedst. Han er en firestjernet general og sat i spidsen for hele rumstyrken, men hans figur er en befalingsmand af den gamle skole, og på nogle punkter er han lige så konservativ og ignorant som præsidenten selv. Derfor opstår der mange pinlige og tragikomiske situationer, hvor han jokker rundt i spinatten uden selv at kunne se det. Til gengæld er han væsentligt mere godhjertet, villig til at indrømme egne fejl, og i sjældne øjeblikke er han endda overraskende kompetent.

De kæmper stadig med at finde den helt rigtige melodi. Der er mange morsomme scener, men også en del, der rammer ved siden af. Balancen mellem alvor og humor er heller ikke helt på plads, og figurerne er også stadig ved at forme sig. Men den har potentiale, og jeg hyggede mig ganske fint. John Malkovich er en uventet overraskelse, og ham og Carell kan blive et velfungerende, umage par. Det bliver nok aldrig mere end en hyggeserie, men det kan nok blive en rigtig god hyggeserie, hvis de finpudser de grove kanter og hiver de rigtige toner ud af spilledåsen.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *