The Old Guard

The Old Guard er baseret på en tegneserie fra 2017 af tegneserieforfatteren Greg Rucka, der også har arbejdet for både Marvel og DC og skrevet historier om alle de superhelte, du kan komme i tanke om.

Jeg kender ikke tegneserien og kan kun bedømme figurerne og præmissen ud fra filmen. Den gamle garde er en håndfuld udødelige lejesoldater, og de har spillet en rolle i adskillige begivenheder i verdenshistorien og reddet utallige liv. De kan bedst beskrives som en flok highlandere, og mange af temaerne omkring udødelighed går igen.

Charlize Theron er Andromache “Andy” Skytien, gruppens leder og ældste. Efter et langt, langt, langt, langt liv på slagmarken er hun blevet en anelse modløs, for verden bliver værre og værre, og deres indsats gør tilsyneladende ingen forskel. Men skæbnen har andre planer, og pludselig kommer kampen til dem. Deres hemmelighed er afsløret, og en ny fjende vil have fingrene i deres særlige evne.

Selvom det er en tegneseriefilmatisering, er det ikke en typisk superheltefilm. Det er en actionthriller med drama og seriøse undertoner, og den har en afdæmpet stil, der oftest klæder den ganske godt. Der er masser af action, men det er nede-på-jorden skuddueller og nærkampe, ikke store, vulgære CGI-orgier.

Den er instrueret af Gina Prince-Brythewood, der er ny i actiongenren, men har gode erfaringer med drama og romantik. Hun har gjort en god indsats, og der er mange gode dramascener. Action er naturligvis hendes udebane, og det – eller budgettet – kan være årsagen til, at filmen holder sig til enkle, men til gengæld vældigt velkoreograferede kampscener. Det er faktisk ikke et minus.

Jeg vil belønne den med en masse hjerter, for historien er god, der er mange højdepunkter, og det er en godkendt indsats fra en actiondebutant.

Du kan se den på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *