Bloodshot

Bloodshot er en superheltefilm baseret på en tegneseriefigur fra Valiant Comics, et mindre tegneserieforlag grundlagt af en udbryder fra Marvel Comics, Jim Shooter, i 1989. Det lille forlag har med tiden skabt sig eget superhelteunivers, og filmen er den første i Sonys forsøg på at skabe et nyt filmunivers med Valiants superhelte.

Vin Diesel er Marinesoldaten Ray Garrison, der genoplives af Rising Spirit Tech vha. nanoteknologi. I første omgang husker han intet, men pludselig vender de grufulde minder om hans død tilbage, og omstændighederne vækker en hævntørst, der sætter hans nye superkræfter på prøve.

Filmen er skrevet af Jeff Wadlow, der bl.a. har skrevet og instrueret Kick-Ass 2 samt kommende filmatiseringer af Masters of the Universe og Danger Girl. Han har også begået Kevin James-komedien True Memoirs of an International Assassin, så det er næppe uhøfligt at beskrive ham som en af Hollywoods middelgode filmskabere. Omend jeg naturligvis håber, han har oppet sig med He-Man.

Instruktøren er debutanten David S.F. Wilson, hvis baggrund primært er med specialeffekter på bl.a. Avengers: Age of Ultron. Han har suget lærdom til sig, for Bloodshot er både flot film og fuld af fede effekter, men også en velfungerende tjubangfilm med masser af medrivende actionscener.

Det er Wadlows manuskript, der trækker ned. Selvom plottet fungerer og byder på gode overraskelser, er der også små, dumme detaljer og kluntede ud- og afviklinger her og der. Det gør den ikke mindre underholdende, men det trækker den ned fra … lad os sige et potentielt Iron Man-niveau til et Iron Man 2-niveau.

Jeg anbefaler den gerne, for det et en underholdende actionbasker, og Vin er i topform. Det kan også blive et spændende superhelteunivers, og Bloodshot er et udmærket første spadestik.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *