The Invisible Man

The Invisible Man (2020) er en science fiction-thriller løst baseret på H.G. Wells’ roman om den oprindelige usynlige mand fra 1897.

Elisabeth Moss, kendt fra The Handmaid’s Tale og Mad Men, er Cecilia Kass, en ung kvinde, der flygter fra sin kontrollerende, voldelige kæreste, Adrian Griffin, en velhavende forretningsmand og genial ingeniør, der har specialiseret sig i optisk teknologi.

Titlen og inspirationskilden er naturligvis en kæmpe spoiler, og jeg afslører næppe for meget – for du har sikkert allerede gættet det – hvis jeg siger, at Griffin opsøger og hjemsøger Cecilia, som kun han kan gøre det.

Forfriskende original

Men bare rolig, der er stadig masser af gode overraskelser i handlingen, for selvom den indledes som forventet, tager den nogle uventede højre- og venstresving undervejs. Den finder hurtigt sit eget spor og minder ikke om nogen af de andre film om usynlige fjender. Måske en enkelt scene eller detalje her og der, men overordnet er den forfriskende original.

Den er skrevet og instrueret af Leigh Whannell, der også har skrevet de første tre Saw-film, Insidious-filmene mfl. Han forstår at skrue en god gyser sammen, og han er en udmærket instruktør også.

Han anvender få, men effektive virkemidler til at skabe en skræmmende, nervepirrende thriller, der gradvist bliver mere og mere intens og brutal. Det er en særdeles vellykket genfortælling af historien om den usynlige mand.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *