The Omega Man

The Omega Man er en science fiction-thriller fra 1972 baseret på Richard Mathesons roman, I Am Legend, og hvis du synes, at titlen lyder bekendt, er det sandsynligvis fordi, at den også blev filmatiseret i 2007 med Will Smith i hovedrollen.

Det er ingen hemmelighed, at Hollywood genbruger og genindspiller alt i dag, men faktisk var The Omega Man også et remake. Mathesons roman blev filmatiseret første gang i 1964 med selveste Vincent Price som den sidste mand i verden.

Matheson skrev manuskriptet til den første filmatisering, men pga. senere omskrivninger ønskede han ikke at blive krediteret. The Omega Man er væsentligt forskellig fra Prices film, men alle tre film afviger fra romanen, og Smiths film henter lige så meget inspiration fra The Omega Man som fra romanen. Matheson må have bandet Hollywood langt væk.

Charlton Heston er Robert Neville, den sidste mand i live i Los Angeles i 1977. Jordens befolkning er udryddet af biologiske masseødelæggelsesvåben, men Neville er tidligere videnskabsmand og arbejdede på en kur, som han gav sig selv, da angrebet kom. To år senere er han stadig i live i den mennesketomme spøgelsesby, men han er ikke helt alene.

Der er mange ligheder mellem The Omega Man og I Am Legend fra 2007. Det overraskede mig, at åbningsscenen og det meste af første akt er næsten identiske, men selvom præmissen er den samme, afviger handlingen mere og mere i anden og tredje akt.

Det er en gammel film, og produktionsniveauet er lavere på mange områder. For eksempel er der en motorcykeljagt, hvor ingen har tænkt på at filme den sådan, at man ikke tydeligt kan se, at det ikke er Charlton Heston. Men den slags fejl og mangler kan også være underholdende og ufrivilligt morsomme. En del af oplevelsen.

Charlton Heston er en no-nonsense actionmand, og han er oftere topløs end filmens eneste kvinde, selvom han ikke er helt så muskuløs, som han muligvis selv tror. Den er cheesy på den gode måde, og selvom man ikke får action og spænding i samme opskruede tempo som i dag – hvilket også nu og da kan blive for meget – bliver man dejligt mæt og tilpas alligevel.

I skrivende stund kan filmen ses på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *